Az Én elmentem blog egyre népszerűbb a pécsi fiatalok körében. Hogy miről is szól pontosan, azt mi most megkérdeztük a 23 éves pécsi bölcsészkaros Szilvás Pétertől a blog írójától.
Pécs tele jobbnál jobb éttermekkel és gyorsbüfékkel. Az Én elmentem blog arra hivatott, hogy bemutassa és értékelje a város étkezdéit. És ha nem merünk kipróbálni egy helyet, akkor írjunk a blog írójának, ő tuti megteszi nekünk és értékeli azt.
A kezdetek
Sokszor előfordult, hogy megkérdeztek az emberek arról, hogy merre van, egy jó étkezde vagy honnan lehet finom ételeket rendelni. Ez volt az alapötlete az Én elmentemnek, mely 2015 januárjában kezdte meg működését – mondta Szilvás Péter a blog szerkesztője.
Ahogy az életben akadnak nehézségek, úgy a blogírásban is. A jó fényképek készítése elég nehéz feladat technikai felszerelések és kellő tapasztalat nélkül. Azonban úgy gondolom sikerült fejlődnöm az első hónapokhoz képest- hozzátette Szilvás Péter.
A cél
A blog célja, hogy minél több étkezdét mutasson be azok számára, akik nem tudnák milyen ételt, hol lehet kapni, azoknak támpontot nyújtson.
Az értékelés
A szerkesztő azt is elmondta, hogy az ételeket saját szemszögéből, az ő ízlése szerint értékeli. Igyekszik ösztönözni az olvasókat, hogy ők is kóstolják meg az azokat, mivel mindenkinek más az ízlése, ezért inkább az ételek bemutatása a cél és az, hogy miből készül és mennyibe kerül? Az olvasók maguk alakíthatják ki véleményüke, s blog írója is inkább az átélteket írja le történetszerűen.
A bejegyzések aktualitása
Átlagosan kéthetente jelenik meg új bejegyzés, attól függően, hogy mennyi ideje van a héten. Igyekszik minél hamarabb posztolni az adott ételról készült anyagot, hogy az aktuálisabb legyen- közölte Szilvás Péter.
A jövő
A blogíró azt mondta, hogy szeretné folytatni, ugyanígy ahogy eddig. A gyengeségeken javítani, változatosabban írni és szebb képeket készíteni.
A kedvenc étkezde
A blognak nem az a célja, hogy megmondja, mit egyél, hova menj, hanem, hogy picivel teljesebb képet mutasson a körülötted elterülő ételkínálatból.
Ha van is legjobb étkezdém az maradjon az én titkom, és mindenki maga alkossa meg a sorrendjét a saját egyéni ízlése alapján – mondta.
Íme néhány ízelítő az Én elmentem blogról
Bohémia Sörkonyha
Nagyon finom a burger és változatos, amit csak tetőz a mellette figyelő krumpli-káposztasaláta kombó. Nagy evőknek igazi kihívás, hogy le tudják-e egyedül gyűrni, főleg ha egy pofa sört is rendelnek mellé. Összesen 2590 forint a történet, de minden forintját megéri.
Palacsinta Öntöde
A hortobágyi 390 forintba került, a rántott pedig 450 forintba. Ez nem is tűnik olyan vészesnek, de az étel méretéhez képest a drágább kategóriához tartozik. Ha mérlegelem azt, hogy ha éhesen térek be ide, és palacsintát szeretnék enni, akkor mindenképp kettőt , vagy talán hármat is kell rendelnem, hogy jól lakjak. Ebben az esetben már simán felülről karcolom az 1000 forintot. Ennek ellenére ez még egy megfizethető ár, és érdemes kipróbálni, mert még finom is!
Csinos kocsma
Mindössze 500 forintba kerül egy tányér tészta, ami egész jó kis ár. Olyan ételt kínálnak, ami ezért az árért több mint megfelelő. Akik a konyha nyitása óta esznek itt, azt mondták, kicsit megcsappant az adag és ízre is mintha más lenne, de ha itt behúzzák a kéziféket, és megtartják ezt a mennyiséget, minőséget és még az árat sem emelik, szerintem nem lesz gond. És bízom is abban, hogy beáll a rendszer, mert szeretném a többi ételüket is kipróbálni.
Pincehelyi Renáta